Een stoelmassage geeft gegarandeerd nieuwe energie, ontspanning en rust.
Stoelmassage is zeker aan te bevelen bij langdurige eenzijdige belasting en kantoorwerkzaamheden. Denk daarbij aan computerwerkzaamheden/beeldschermwerk, mogelijke RSI-klachten en hoofdpijnen.
Een regelmatige behandeling scheelt bezoek aan de manueel- en/of fysiotherapeut en draagt bij aan vermindering van klachten en ziekteverzuim. Naast het ontspannend en stimulerend effect heeft stoelmassage een sterk therapeutisch effect. Massage op het werk is een uiterst doeltreffende manier om ziekteverzuim terug te dringen.
Toepassing en mogelijkheden:
Duur:
Een stoelmassage varieert van ongeveer 12 tot 30 minuten. In overleg met de werkgever kan dit aangepast worden naar de gewenste situatie en persoonlijk worden afgestemd op de werknemer.
1) Stoelmassage valt onder Arbo-voorzieningen!
Op grond van de arbeidsomstandighedenwet moet de werkgever een zo goed mogelijk arbeidsomstandigheden- en ziekteverzuimbeleid voeren. De belastingdienst erkent stoelmassage als een methode om ziekteverzuim bij bedrijven tegen te gaan.
2) Btw, voorbelasting:
Een bedrijfsmassage is fiscaal aftrekbaar. De kosten van een stoelmassage kunnen volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd. De werkgever die de masseur contracteert en betaalt, heeft op grond van artikel 15 van de Wet op de omzetbelasting 1968 recht op aftrek van de voorbelasting.
3) Subsidiemogelijkheden voor stoelmassage
Door de overheid worden EU-subsidies aan bedrijven en instellingen toegekend voor massage-pilots op de werkplek, met het doel het ziekteverzuim terug te dringen. De subsidie kan oplopen tot 100% van de kosten stoelmassage. Het traject van een subsidieaanvraag wordt echt rendabel bij een groot aantal periodieke massages. Overleg met uw financieel adviseur over de mogelijkheden.
4) Geen loonbelasting
Een stoelmassage wordt in de werkkostenregeling gezien als Arbovoorziening en als methode om ziekteverzuim tegen te gaan. De kosten die bedrijven maken voor het inhuren van een stoelmasseur vallen onder de vrije verstrekkingen. Arbovoorzieningen behoren tot de ‘nihil’-waardering en gaan dus niet ten koste van het WKR-forfait van 1,2%. Stoelmassages kunnen op grond hiervan onbeperkt worden verstrekt aan de werknemers.
Voor de vrijstelling van de kosten van stoelmassages gelden de volgende voorwaarden: