Massagetherapie
15520
page-template-default,page,page-id-15520,bridge-core-2.9.4,qode-quick-links-1.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-27.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-
 

Massagetherapie

Een ontspanningsmassage is bedoeld om het hele lichaam en de geest te ontspannen. Even ontsnappen aan de waan van de dag. Een moment van rust. Tijd nemen voor jezelf en terug vanuit je hoofd in je lijf. Door de massage, de olie, eventueel muziek en de aanraking van mijn handen zullen niet alleen de spieren maar ook de geest helemaal tot rust kunnen komen. Een sportmassage is het toepassen van complexere (vaak stevigere) handgrepen met het doel de lichamelijke conditie te verbeteren en/of nadelige gevolgen van het sporten weg te nemen. Massagetherapie is een combinatie van alle grepen met als uitgangspunt dat het lichaam in alle facetten ontspant.

Lichamelijke klachten zijn vaak een teken zijn van stress of overbelasting. Sommige mensen krijgen spierpijn, hoofdpijn, zijn extra vermoeid of prikkelbaar. Tijdens gezonde stress spannen spieren zich aan. Het is echter belangrijk dat de spieren zich ook weer ontspannen. Bij een teveel aan stress blijven uw spieren gespannen en kunnen ze pijnlijk aanvoelen.

Iedereen reageert anders op stress. Gespannen spieren leiden uiteindelijk tot slapeloosheid en/of andere klachten. De aanraking en de rust van de massage is een weldaad voor uw gehele lichaam en geest en brengt je even heel dicht bij jezelf.

IMG_1725_2

Werking van een massage:
Bij een ontspanningsmassage wordt gebruik gemaakt van langzame strijkingen en knedende bewegingen over het gehele lichaam of een lichaamsdeel. Door langzame en diepe massagebewegingen verbetert de energiestroom en worden afvalstoffen afgevoerd. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Bij een sportmassage zijn de grepen intenser en meer gericht op het verbeteren van de spier. Bij massagetherapie worden alle mogelijke grepen gebruikt om het totaalplaatje te verbeteren.

De huid is ons grootste orgaan en heeft een belangrijke taak bij het afvoeren van afvalstoffen. Opgehoopte afvalstoffen kunnen worden los gemaakt en daardoor verdwijnen. Krachtige en effectieve massage bij opgehoopte spanning kan ook voor u een weldaad zijn. De doorbloeding verbetert en het lichaam zal zich ontspannen.

Omdat door een massage afvalstoffen beter worden afgevoerd, kan het zijn dat u zelfs enkele dagen na de massage de gevolgen nog steeds ondervindt en voelt. Zuurstof en voedingsstoffen worden na de massage beter opgenomen door uw lichaam. U zult zich ontspannen en weer vol energie voelen.

Een lichaamsmassage kan uw klachten aanzienlijk verlichten. De impact van een ontspanningsmassage is echter niet minder dan bij een sportmassage of massagetherapie. De combi doet wonderen voor het lichaam.

 

Lees voor het maken van een afspraak de contra-indicaties goed door. Heb je vragen? Neem dan contact op.

IMG_1638_2